Haberleşme Birimi
22 Haziran 2023

  1. Haberleşme Biriminin Görevleri
  2. 1- İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı tüm birimlerdeki telli-telsiz haberleşme, iletişim ve bağlı elemanların donanımsal ve yazılımsal olarak kurulumunun temini, bütünlüğünü ile çalışırlığını ve bu amaçla ilgili birim, kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçilmesini sağlamak.
  3. 2- Komuta Kontrol Merkezinin diğer sağlık kurum ve kuruluşları ile mevcut olan veri alış verişini sağlayan Haberleşme ve iletişim Sistemlerinin 24 saat kesintisiz hizmet vermesini sağlamak.
  4. 3- Haberleşme, iletişim sistem ve yazılımlarının rutin kontrolünü ve bilgi akışının sürekliliğini sağlar. Bu amaçla gerektiğinde ilgili kuruluş ile görüşme ve resmi yazışma yapmak.
  5. 4- GPS ve Navigasyon data hatlarının açılma, kapanma ve yeni hat tahsisini sağlamak.
  6. 5- GPS takibinden düşen ambulansların gerekçelerini araştırır, giderilmesi için gerekli girişimleri sağlamak.
  7. 6- Entegre navigasyon cihazlarının çalışmasını izler, arızalananların tamir, bakım ve onarımını sağlar, eksilenlerin yerine konmasını sağlar. Kusurlular hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmak.
  8. 7- Başhekimlikçe belirlenen telsiz kodlarının tüm telsizlere program aracılığı ile girilmesini sağlamak.
  9. 8- Tüm telsiz donanımları ile R/L ve aktarıcıların bakım, tamir ve onarımlarını kesintisiz hizmet sağlayacak şekilde temin etmek.
  10. 9- Birinci ve ikinci frekansları, il genelinde kullanılan afet frekansları ve simpleks kanallarının kesintisiz çalışmasını temin etmek.
  11. 10- VHF, UHF ve HF frekanslardan haberleşmeyi sağlar. Haberleşme kanallarını takip eder ve izinsiz girişleri kontrol ederek, yetkili makamlara bildirimlerini sağlamak.
  12. 11- Personelin telsiz sistemini düzenli kullanımı sağlamak için gerekli hizmet içi eğitimleri yapmak.
  13. 12- R/L enerji hatlarının düzenli ve kesintisiz çalışması için gerekli önlem ve tedbirleri almak.
  14. 13- Dahili ve harici analog ve IP kamera sistemlerinin düzenli ve sorunsuz çalışmasını sağlamak.
  15. 14- Sabit uydu telefonun sürekli olarak iletişime açık olmasını sağlar.
  16. 15- HF telsiz sisteminin sürekli açık ve çalışır durumda olmasını, düzenli bakımlarını yapılmasını sağlamak.
  17. 16- Video konferans sistemlerinin düzenli çalışmasını sağlamak.
  18. 17- Mobil acil komuta ve yedek komuta sistemlerinin haberleşme, iletişim donanımının periyodik bakımının yapılarak hizmete hazır durumda bulundurulmasını sağlamak.
  19. 18- Kurumda Haberleşme ve iletişim güvenliğinin sağlanmasına yönelik mevcut durum ve risklerin yapar, gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmalar yürütmek.
  20. 19- İstasyonlardaki entegre navigasyon cihazları kullanıcı eğitimlerini yapar, bakımını yaparak, gerekenleri servise göndermek.
  21. 20- Acil çağrı sisteminde yaşanan kesinti durumlarında alternatif sistemlerin (analog hatlar) devreye sokulmasını ve arızanın giderilmesini ya da giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilmesini sağlamak.
  22. 21- Hizmetin kalitesini artırmaya yönelik olarak, gerek hizmet alan kişilere gerekse çalışan personele ve diğer sağlık hizmeti veren kurum-kuruluşlara yönelik işleyişi kolaylaştırıcı haberleşme ve iletişim araçları araştırmaları, öneri ve görüş bildirilmesini ve bu çalışmaların yürütülmesini sağlamak.
  23. 22- Alanı ile ilgili eğitimleri planlar, koordine eder, yapar veya yapılmasını sağlamak.
  24. 23- Tüm işlemleri, bildirimi ardından derhal çözüme kavuşturacak girişimleri tamamlamak.
  25. 24- İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Başhekim Yardımcısının sözlü veya yazılı verilen tüm talimatlarını yerine getirmek.